koor

Musici

Het koor werkt vaak met vaste muzikale begeleiders. Hierdoor zijn zowel de musici als het koor goed op elkaar ingespeeld. De begeleiders zijn Kees de Bruin- orgel, Bjorn Hoogenes – piano, Lieke Loosjes – hobo en Sandra Strausa – viool. Bij speciale concerten wordt de vaste begeleiding uitgebreid met cello, dwarsfluit en trompet.

organist

Kees de Bruin
Kees de Bruin (1979) ontving al op 5-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen van Liesbeth van Herk uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Via de Suzuki-methode werd bij hem in eerste instantie het pianospelen op gehoor gestimuleerd, daarna kwam pas het notenschrift in beeld. Enkele jaren later kreeg Kees les van Wim Breedijk, die hem ook de liefde voor het kerkorgel bijbracht. Als 13-jarige begeleidde hij voor het eerst een kerkdienst in zijn voormalige woonplaats Benthuizen. Later volgde hij orgellessen bij musicus Ronald de Jong in Zoetermeer. Kees de Bruin verleent regelmatig op piano en steeds vaker op orgel en synthesizer zijn medewerking aan diverse koorconcerten. Kees is vaste begeleider van onder andere CRK Adonai uit Waddinxveen, CRK Adoramus uit Hazerswoude en Chr. Gem. Zangvereniging Zanglust uit Benschop. In 2013 was hij voor het eerst als pianist te zien in het tv-programma EO Nederland Zingt. Kees woont in Polsbroek en is als vaste organist verbonden aan de Hervormde Gemeente Schoonhoven (Bartholomeüskerk).


Björn Hoogenes
Björn Hoogenes (Alphen aan den Rijn, 1976) ontdekte op 11-jarige leeftijd zijn passie voor orgel / piano spelen, en volgde muzieklessen bij diverse docenten uit de regio (waaronder Simon Stelling, organist Adventskerk hier in Alphen). Al snel speelde hij bij diverse pop- en gospelkoren in de wijde omtrek. Door de prettige samenwerking met diverse dirigenten en (professionele) musici, heeft hij veel geleerd over de meest uiteenlopende muziekstijlen en ontwikkelde hij zijn muzikale gaven naar een hoger niveau. Als pianist verleent hij regelmatig zijn medewerking aan kerk- en samenzangdiensten door heel Nederland. Naast begeleider bij concerten van een grote verscheidenheid aan koren en solisten, is hij vele jaren een vertrouwd gezicht geweest bij onder andere het ‘Zaans Interkerkelijk Mannenkoor’ o.l.v. Jan Quintus Zwart. Bjorn is vaste begeleider op de piano bij Chr. Gem. Zangvereniging Zanglust uit Benschop. Verder verzorgt hij (achtergrond)muziek bij recepties, wordt hij regelmatig ingehuurd voor radio-/TV-/CD-opnamen en werkt hij veel samen met musicaltheaterproducent Kroonenburg uit Rotterdam.


piano
viool


Sandra Strausa, viool
Sandra Strausa, geboren in Riga, Letland, komt uit een muzikale familie en speelt sinds haar 6de jaar viool. Ze studeerde viool aan het muzieklyceum voor getalenteerde kinderen. Daarna volgde zij een muziekstudie bij professor Tovijs Lifsics aan het Staatsconservatorium van Riga met als hoofdvakken viool- en orkestspel. In 1985 behaalde zij het Diploma Uitvoerend en Docerend Musicus met speciale solistenaantekening. Sinds haar komst naar Nederland in 2001 speelt ze als freelance violiste bij meerdere beroepsorkesten. Sandra is inmiddels een vaste violiste bij Chr. Gem. Zangvereniging Zanglust uit Benschop.


Lieke Loosjes, hobo
Lieke Loosjes begon haar muzikale loopbaan met blokfluitlessen op 8 jarige leeftijd. Van haar 10 e tot haar 16 e speelde ze klarinet en es-klarinet. Pas op haar 17 e maakte zij de overstap naar de hobo en volgde lessen bij Anja van der Maten. In 1997 werd zij toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij les kreeg van Remco de Vries. In 2001 begon zij aan de hoofdvakopleiding waarna ze in juni 2006 haar diploma behaalde.

Lieke volgde lessen en masterclasses bij Ali Groen, Bart Schneemann, Maurice Bourgue en Omar Zoboli. Lieke verleend al jaren haar medewerking aan professionele orkesten zoals Kamerorkest Continuo-Rotterdam. Ze speelde onder andere mee met het Randstedelijk Begeleidingsorkest, Dordts Kamerorkest en het Rotterdams Kamerorkest. Verder speelt zij regelmatig Bach-cantates en is zij actief bij verschillende kamermuziekensembles. Lieke heeft een lespraktijk aan huis en valt regelmatig in met lesgeven bij muziekscholen en verenigingen.

Lieke Loosjes is een vaste hoboïst bij Chr. Gem. Zangvereniging Zanglust uit Benschop.


piano2020-2023 All Rights Reserved | Gemaakt door Bert (B.C.K.v.V.) in opdracht van Chr. Gem. Zangvereniging Zanglust